Avondgebed

m 019 de cantorijIn de late middeleeuwen was de Jacobijnerkerk het spiritueel en liturgisch centrum van Fryslân. Iedere dag baden monniken hun vaste getijdengebeden en kwamen mensen van heinde en ver voor spirituele raad en hulp van de priesters en broeders.

Hoewel de Jacobijnerkerk sinds de overgang tot de Reformatie in 1580 geen kloosterkerk meer is, is de Grote Kerk voor vele protestanten nog steeds het middelpunt van liturgisch en spiritueel leven. Iedere zondag komen mensen speciaal naar deze kerk om de erediensten te vieren - min of meer - zoals dat in de vier die eeuwen van de Reformatie en de drie eeuwen dáárvoor ook al gebeurde. In deze traditie wordt het avondgebed gebeden, in verbondenheid met al die gelovigen die al die eeuwen terug op dezelfde plaats hun geloof hebben beleden.

Het Avondgebed vindt plaats in het koor van onze kerk, op iedere derde zondag van de maand van 19.00 - 20.00 uur.

Voor meer informatie: Wietske Kuipers tel: 2126853 E- mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of cantor Geke Bruining-Visser tel: 0517-415933 E- mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.