Cantorij

m 019 de cantorijDe cantorij van de Grote Kerk heeft als functie het ondersteunen van de gemeentezang in de eredienst, het moment waarop wij onze Heer mogen ontmoeten in lofzang en gebed. Dit kan verschillende vormen hebben. Zo worden onbekende liederen door de cantorij ingestudeerd en voorgezongen. De cantorij zingt liturgische responsen en antifonen rond psalmen en lezingen. Motetten en anthems geven kleur en verdieping aan de specifieke zondagen.

Zangers in de cantorij zijn geen professionele zangers, maar gemeenteleden die geïnteresseerd zijn in het cantorijwerk en zich er graag voor inzetten de lofzang gaande te houden. Zo blijft het cantorijwerk een dienende taak in plaats van een concertant gebeuren.

Wij vinden het erg leuk dat wij de afgelopen tijd heel veel positieve reacties mochten ontvangen op de ten gehore gebrachte liederen, dat stimuleert enorm. U weet niet half hoe leuk zingen is, je komt even in een andere wereld. Je schoolt je stem, je leert beter met je ademhaling om te gaan, maar bovenal het is zeer ontspannend ! Toch een kleine noodkreet: wij zitten te springen om een paar leden extra, vooral mannen met een tenorstem. Dat wil niet zeggen dat dames niet welkom zijn. Elke stem telt! Probeer het eens en ga woensdagavond vanaf 19:00 uur voor de afwisseling zingen met onze cantorij. Het mag natuurlijk eerst vrijblijvend, even de de sfeer proeven, misschien zegt u: dit had ik veel eerder moeten doen of is het toch niets voor u. Ook als u niet in de Grote Kerk kerkt, van harte welkom. Bovendien verplichten wij u niet om zondags beslist met ons in de cantorij mee te zingen, alleen als het cantorijzingen in de liturgie is opgenomen en als u er bent, dan graag. Inlichtingen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De hele cantorij zingt u toe: Doen !!